Home   |   Harta site     

Complex "Sf. Dumitru" Filiaşi – Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie "Sf. Dumitru" FiliaşiAdresa: Filiaşi, Bd. Racoţeanu nr. 192A, jud. Dolj

Telefon: 0251/441.475

Şef Complex: Pistol Ioana

 

Scopul serviciului social

Scopul serviciului social Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie ”Sf. Dumitru” Filiasi este prevenirea instituționalizării și creșterea gradului de independență a persoanelor adulte încadrate în grad de handicap (care din cauza unor afecțiuni fizice, mentale sau senzoriale, nu pot desfășura în mod normal activități cotidiene) prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activități de recuperare/reabilitare funcțională, integrare/reintegrare socială. 

 

Criterii de eligibilitate:

-persoană adultă încadrată în grad de handicap;

-domiciliul/reședința pe raza județului Dolj;

-persoană aptă pentru intrarea în colectivitate;

-programul individual de reabilitare, readaptare şi integrare socială, eliberat de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap recomandă servicii de natura celor oferite de centru.

 

Acte necesare pentru admiterea în programul de recuperare:

-cerere de admitere;

-copie certificatul de încadrare în grad de handicap, însoţită de copia programului individual de reabilitare, readaptare şi integrare socială, eliberat de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap;

-copie B.I./C.I ;

-adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie - apt pentru intrare în colectivitate;

-copie alte acte medicale doveditoare ale bolii, respectiv a evoluţiei acesteia (internări în secţii de specialitate, alte terapii urmate), după caz.

-contract pentru acordarea de servicii sociale.