Home   |   Harta site     

"Audis: pentru o mai bună audiere a minorilor”Finanţare: Ambasada Franţei în România şi Organizaţia La Voix De l’Enfant

Perioadă de implementare: martie 2013-august 2014

Obiectiv: amenajarea unei săli specializate de audiere minori în vederea asigurării unui mediu prietenos, securizant, netraumatizant pe parcursul desfăşurării procedurilor de audiere a copilului victimă sau autor de fapte penale, formarea profesională a specialiştilor care intervin în audierea unui minor şi crearea unui model de lucru a acestor specialişti în echipe unitare multidisciplinare. 

Valoarea proiectului: 20.430,00 euro

Contribuţie financiară Consiliul Judeţean: 5.430,00 euro; 

Spaţiul pentru amenajarea sălii de audiere a fost pus la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Dolj.

Rezultatele proiectului:

-amenajarea unei săli speciale pentru audierea minorilor, care asigură un mediu prietenos, securizant, netraumatizant pe parcursul desfăşurării procedurilor de audiere a copilului victimă sau autor de fapte penale. Sala de audire este echipată cu mijloace audio-video, copilul fiind ferit de contactul cu alte persoane din instituţii implicate în procedura de audiere (secţii de politie, procuratură).

Audierea minorului are loc o singură dată, de către o echipă de profesionişti care au atribuţii/responsabilităţi în ceea ce priveste audierea minorului victimă sau a minorului în conflict cu legea: ofiţer de poliţie, asistent social, psiholog, procuror, judecător.

Înregistrarea audio-video a declaraţiei/mărturiei minorului şi folosirea în instanţă a acestei înregistrări permite reducerea numărului de audieri.

-formarea profesională a specialiştilor care intervin în audierea unui minor (ofiţer de poliţie, asistent social, psiholog, procuror, judecător) şi crearea unui model de lucru a specialiştilor în echipe unitare multidisciplinare. 

Consiliul Judeţean Dolj asigură în continuare resursele financiare necesare funcţionării sălii de audiere.